Hyppää sisältöön

PressReader

PressReader on kansainvälinen lehtipalvelu, jonka kautta voit lukea esimerkiksi lehtiä Hufvudstadsbladet, Svenska Dagbladet, Aftonbladet, The Independent, The Guardian, Vogue, Daily Mail, The Week ja OK!. Palvelussa on myös paljon erilaisia harrastamiseen liittyviä lehtiä. Esimerkiksi kategorioissa musiikki, autoilu, käsityöt ja valokuvaus on runsaasti lehtiä.

Voit lukea lehtiä joko laitteesi selaimessa tai mobiilisovelluksella missä ja milloin vain. Tarvitset kirjautumista varten kirjastokorttisi numeron ja PIN-koodin. PressReader on käytettävissä vain Kokkolan, Kannuksen ja Toholammin kirjastokorteilla.

PressReaderin käyttö selaimella

Avaa PressReader-sivusto osoitteessa www.pressreader.com (linkki aukeaa uuteen välilehteen). Klikkaa vasemmassa yläkulmassa näkyvää valikkoa ja valitse Sign in, napauta sen jälkeen “Library or Group” -vaihtoehtoa. “Select Library” -kohdassa syötä hakukenttään ‘Kannus’, niin Pressreader osaa ehdottaa oikeaa kirjastoa “Library – Kokkola, Kannus, Toholampi Libraries”, valitse tämä. Kirjoita seuraavaksi  kirjastokorttisi numero ja PIN-koodisi niille varattuihin kenttiin.

Odota hetki, kunnes eteesi aukeaa PressReader HotSpot -ikkuna. Pääset selaamaan lehtivalikoimaa napauttamalla “Select publication” -painiketta. Löydät lehtivalikoiman myös valikon kohdasta “Publications”. Voit tämän jälkeen selailla lehtiä maan, kielen, aihepiirin tai lehtityypin mukaan tai hakea lehtiä nimellä. Lehti avautuu napauttamalla kansikuvaa.

PressReaderin käyttö sovelluksella

Hae maksuton PressReader-sovellus mobiililaitteesi sovelluskaupasta. Jos olet ladannut sovelluksen jo aikaisemmin, tarkista, että käytössäsi on sovelluksen uusin versio.

Avaa sovelluksen valikosta kohta Sign in. Napauta kohtaa “Libraries & Groups”, sekä seuraavaksi “Select Library or Group”.  Kirjoita avautuvaan hakukenttään ‘Kannus’, niin sovellus osaa ehdottaa oikeaa kirjastoa “Library – Kokkola, Kannus, Toholampi Libraries”, valitse tämä. Kirjoita seuraavaksi  kirjastokorttisi numero ja PIN-koodisi niille varattuihin kenttiin. Odota hetki, kunnes eteesi aukeaa PressReader HotSpot -ikkuna.

Voit tämän jälkeen selailla valikoimaa, lukea lehtiä ja ladata niitä laitteesi muistiin luettavaksi ilman verkkoyhteyttä. Lehtien lataamisen aikana tulee HotSpot olla päällä. Jos Publications-osion yläreunassa näkyvä kahvikuppisymboli ei ole vihreä, käynnistä HotSpot sovelluksen asetuksista.

PressReaderin lehtiä voi käydä lataamassa myös Kannuksen kirjaston langattomassa verkossa, jolloin sinun ei tarvitse kirjautua sovellukseen – riittää, että avaat sovelluksen kirjaston langattomassa verkossa.

Jos sovellus ei tarjoa mahdollisuutta kirjautua kirjastokortilla, toimi näin: Mene selaimella PressReaderin nettisivulle, kirjaudu kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla, klikkaa nimeäsi ja sitten kohtaa Manage account. Lisää tietoihisi sähköpostiosoite ja salasana. Käynnistä sovellus ja kirjaudu sisään käyttämällä tunnuksena sähköpostiosoitetta ja salasanaa.