Hyppää sisältöön

E-kirjat

Anders-kirjastoilla on sähköisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja, joita voit esimerkiksi lukea tablettilaitteen näytöltä tai kuunnella puhelimella. Anders-kirjastojen e-kirjakokoelman tarjoaa suomalainen Ellibs. Suurin osa e-kirjoista on suomenkielisiä, mutta mukana on myös englannin- ja ruotsinkielisiä kirjoja. Valikoimassa on sekä kauno- että tietokirjallisuutta aikuisille, nuorille ja lapsille.

Voit selata ja lainata e-kirjoja suoraan Anders-kirjastojen Ellibs-sivuilta (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Jos haluat lainata e-kirjoja, sinun pitää kirjautua palveluun kirjastokorttisi numerolla ja nelinumeroisella PIN-koodilla.

Voit lukea tai kuunnella e-kirjoja suoraan selaimessa. Android- tai iOS-laitteille voi myös ladata Ellibs-sovelluksen. Voit myös asentaa omalle laitteellesi sopivan lukuohjelman. Kirjojen lukeminen ja kuunteleminen selaimessa tai sovelluksessa vaatii jatkuvan internet-yhteyden. Voit myös halutessasi ladata e-kirjoja omalle laitteellesi offline-kuuntelua varten.

Kun lainaat e-kirjan tai e-äänikirjan, voit valita sille joko yhden tai 14 päivän laina-ajan. Lainat palautuvat automaattisesti, joten sinun ei tarvitse huolehtia niiden eräpäivistä. Jos haluat, voit palauttaa e-kirjat manuaalisesti ennen laina-ajan päättymistä. Ellibsin e-kirjat voivat olla lainassa vain yhdellä henkilöllä kerrallaan. Jos haluaisit lainata e-kirjan, joka on lainassa toisella asiakkaalla, voit tehdä siihen varauksen. Kun e-kirja vapautuu edelliseltä asiakkaalta, saat ilmoituksen sähköpostiisi.

Ellibsin omilta sivuilta löytyy tarkempia ohjeita kirjojen lainaamiseen, lukemiseen ja kuuntelemiseen. Ohjeita e-kirjojen käyttöön saat myös kirjastolta.

Kuvallinen ohje neuvoo, kuinka Ellibs-sovelluksessa lainataan e-kirjoja.

 

Anders-kirjastot-logo.

 

Voit selata e-kirjavalikoimaa myös verkkokirjasto Anders-Finnassa. Näet verkkokirjastosta helposti, oletko lainaamassa näytöltä luettavaa e-kirjaa vai kuunneltavaa e-äänikirjaa. Pääset katsomaan e-kirjan tietoja ja lainaamaan sen verkkokirjaston ”Tarkista saatavuus” -linkistä.

Pääset selaamaan verkkokirjaston e-kirjatarjontaa tästä linkistä (aukeaa uuteen välilehteen).

 

eKirjasto-logo.

Anders-kirjastojen e-aineistot löytyvät myös kansallisesta eKirjastosta. Kun valitset sivulla kirjastoksesi Anders-kirjastot, pääset selaamaan Anders-kirjastojen valikoimaa. Lainaamista varten sivusto ohjaa sinut Ellibs-palveluun.

Kansallisessa eKirjastossa on tarjolla myös netissä vapaasti käytettävissä olevia e-aineistoja. Kirjojen lisäksi saatavilla on videoita ja äänitteitä.

Pääset tutustumaan vapaasti saatavilla olevaan verkkoaineistoon tästä linkistä (aukeaa uuteen välilehteen).