E-kirjat

Anders-kirjastojen e-kirjakokoelman tarjoaa suomalainen Ellibs. Suurin osa e-kirjoista on suomenkielisiä, mutta mukana on myös englannin- ja ruotsinkielisiä kirjoja. Mukana on sekä kauno- että tietokirjallisuutta aikuisille, nuorille ja lapsille. Ellibsin kautta voi lainata myös e-äänikirjoja.

Ellibs

Voit selata ja lainata e-kirjoja suoraan Anders-kirjastojen Ellibs-sivuilta osoitteessa https://ellibslibrary.com/anders/

E-kirjoja lainataksesi tarvitset kirjastokortin tunnuksen ja PIN-koodin. Nämä ovat samat, joilla kirjaudutaan myös verkkokirjasto Anders-Finnaan.

Kirjoja voi lukea suoraan selaimessa tai asentaa omalle laitteelleen sopivan lukuohjelman. Android ja Apple -laitteille voi myös ladata Ellibs-sovelluksen. Vain koneelle ladattuja kirjoja voi lukea silloin kun laite ei ole internet-yhteydessä. Ohjeet kirjojen lainaamiseen ja lukemiseen löydät Ellibsin sivuilta Ohjeet-osiosta ja itsellesi sopivan lukuohjelman löydät Lukuohjelmat-osiosta. E-kirjoja voi myös varata.

Lainatessa voit valita e-kirjalle joko päivän tai 14 päivän laina-ajan. Sen jälkeen kirja palautuu automaattisesti. Voit myös itse palauttaa kirjan Oma kirjahylly -osiossa tai selaimella ja lukuohjelmalla.

Kuvallinen ohje neuvoo, kuinka Ellibs-sovelluksessa lainataan e-kirjoja. Ohjeita e-kirjojen käyttöön saat myös kirjastolta.

 

 

E-kirjavalikoimaa on mahdollista selata myös suoraan Anders-Finnassa. Verkkokirjastossa E-kirja on merkitty aineistolajin kohdalle ja hakutuloksissa oikealla reunalla näkyy merkintä Verkkoaineisto. Teostietosivulta pääset suoraan teosta vastaavalle Ellibs-sivulle klikkaamalla "Tarkista saatavuus".

 

eKirjasto

Anders-kirjastojen e-aineistot löytyvät myös kansallisesti eKirjastosta. Valitse kirjastosi -valikosta löydät Anders-kirjastot, josta pääset selaamaan juuri näiden kirjastojen e-aineistoja. Kirjan tiedot sivulta pääset siirtymään Andersin Ellibsiin teoksen lainausta varten klikkaamalla Avaa aineisto - Anders-kirjastot. Kansallisessa eKirjastossa on tarjolla myös netissä vapaasti käytettävissä olevia e-aineistoja eli kirjojen lisäksi saatavilla on videoita ja äänitteitä.