Hyppää sisältöön

Vaikuta omatoimikirjaston aukioloaikoihin

Kannukseen on tulossa omatoimikirjasto. Vastaa kyselyyn, jossa pääset vaikuttamaan omatoimikirjaston aukioloaikoihin. Kyselyyn voi vastata 16.4. asti osoitteessa: https://link.webropol.com/s/omatoimikirjastokysely

Omatoimikirjasto tarkoittaa, että kirjastoon voi päästä tavallisten aukioloaikojen ulkopuolella. Voit siis käydä lainaamassa luettavaa vaikka sunnuntaina. Omatoimikirjaston aukioloajat eivät vähennä kirjaston aukioloaikoja, vaan omatoimikäyttö nimenomaan laajentaa asiakkaan mahdollisuuksia käydä kirjastossa. Jos omatoimikäyttö ei tunnu luontevalta, voit siis jatkossakin asioida kirjastossa tavalliseen tapaan henkilökunnan ollessa paikalla.

Olemme jo aloittaneet omatoimikirjaston valmistelun, mutta tehtävää on vielä paljon. Tällä hetkellä emme siis osaa vielä sanoa, milloin omatoimikäyttö voisi olla mahdollista. Tavoitteena on saada omatoimikirjasto käyttöön vuoden 2023 aikana. Omatoimikirjaston käyttöönotto on monivaiheinen projekti, jonka aikana kirjastoon pitää asentaa esimerkiksi valvontakameroita, sähkölukot ja kirjautumisyksikkö. Tilat pitää käydä läpi ja varmistaa, että ne ovat asiakkaille turvallisia myös silloin, kun henkilökunta ei ole paikalla. Tiedotamme omatoimikirjaston aikatauluista tutuilla tiedotuskanavillamme, joten kannattaa olla kuulolla.