Hyppää sisältöön

Omatoimikirjasto

Kannuksen kirjasto on siirtynyt omatoimiaikaan 1.9.2023. Omatoimikirjasto on auki su–to klo 7–21 ja pe–la klo 7–18.

Mitä ihmeen omatoimikirjasto?

Omatoimikirjasto tarkoittaa sitä, että asiakkaiden on mahdollista päästä kirjastoon tavallisten aukioloaikojen ulkopuolella. Omatoimikirjasto ei vähennä henkilökunnan määrää tai normaaleja aukioloaikoja, vaan omatoimikirjasto nimenomaan lisää mahdollisuuksia käydä kirjastossa.

Pääset sisälle omatoimikirjastoon kirjastokortilla ja siihen liitetyllä PIN-koodilla. Voit käyttää kirjautumiseen myös sähköistä kirjastokorttia! Omatoimikirjastossa lainat palautetaan palautusautomaatilla ja lainataan lainausautomaatilla. Voit noutaa omat varauksesi varaushyllystä ja käyttää kirjaston kokoelmia vapaasti. Voit käyttää tietokoneita ja tarvittaessa tulostaa yksittäisiä mustavalkotulosteita tutkijanhuoneessa.

Miten asiakkaaksi pääsee?

Pääset asiakkaaksi, kun täytät ja allekirjoitat kirjastossa käyttöoikeushakemuksen. Alle 15-vuotiaan pitää täyttää hakemus huoltajansa kanssa. Tarvitset mukaasi henkilöllisyystodistuksesi ja kirjastokorttisi. Kun allekirjoitat käyttöoikeushakemuksen, sitoudut noudattamaan omatoimikirjaston käyttösääntöjä.

Käyttöoikeus on henkilökohtainen, eli samalla oven avauksella sisään saa päästää vain omat huollettavansa. Asiakas on vastuussa ja korvausvelvollinen omasta ja hänen mukanaan sisään tulleiden asiakkaiden käyttäytymisestä. Huoltaja vastaa niistä mahdollisista vahingoista, jotka aiheuttaa alle 15-vuotias huollettava tai ne henkilöt, jotka tulevat sisään huollettavan kirjastokortilla.

Tulostettava materiaali

Omatoimikirjaston käyttösäännöt (PDF-tiedosto aukeaa uuteen välilehteen)
Käyttöoikeushakemus (PDF-tiedosto aukeaa uuteen välilehteen)