Aineistot

Kirjastollamme on monipuolinen nuorille suunnattu kokoelma. Nuorten osastolta löydät kirjoja, sarjakuvia, äänikirjoja, elokuvia sekä lehtiä.

Kaunokirjallisuus

Nuorten kirjallisuutta löytyy monipuolisesti kirjaston kiemurtelevasta hyllystä. Erillisistä hyllyistään löytyvät hevoskirjat, nuorten fantasia, sekä huumori. Omaksi hyllykseen on myös muodostunut nuoret aikuiset, jonka teoksissa käsitellään etenkin nuoruuteen liittyviä vaikeita aiheita. Anders-verkkokirjastossa tunnistat eri hyllyissä sijaitsevan aineiston kohdasta Sijainti.

Musiikki

Musiikkiosastoltamme löydät suosittujen artistien uusimmat ja vähän vanhemmatkin julkaisut. Musiikkiharrastuksen aloittamiseen tai uuden haasteen etsimiseen löytyy avuksi soitto-oppaita useille eri instrumenteille.

Elokuvat

Nuorten osastolle on koottu oma valikoima DVD- ja blu ray -elokuvia, mutta tietenkin ikärajojen puitteissa mielenkiintoista katsottavaa voi etsiä myös varsinaisesta elokuvahyllystä. Elokuvahyllystä löytyy myös konserttitaltiointeja.


Äänikirjat

Nuortenkirjoista on saatavilla myös äänikirjoja. Saatavilla on esimerkiksi Stephenie Meyerin Twilight-saaga, J.K. Rowlingin Harry Potter -kirjoja sekä nuorten klassikkokirjoja.


Vieraskielinen kirjallisuus

Vieraskielisten kirjojen lukeminen on oivallinen tapa kehittää ja ylläpitää kielitaitoa. Kannuksen nuorten osastolta on saatavissa englannin, ruotsin, saksan, viron ja venäjän kielen sekä joidenkin romaanisten kielien kirjallisuutta.


Tietokirjat

Nuorten tietokirjat sijaitsevat samassa hyllyssä lasten tietokirjojen kanssa lähellä aikuisten tietokirjoja. Tietokirjojen avulla on mahdollista tutustua monenlaisiin eri ilmiöihin sekä saada tietoa esimerkiksi harrastuksiin ja lemmikkeihin liittyen.


Sarjakuvat

Nuorten osaston sarjakuvahyllystä löytyvät muun muassa perinteiset Aku Ankka, Lassi ja Leevi, Karvinen, Tintti, Lucky Luke ja Tenavat. Uudempaa sarjakuvaa edustavat esimerkiksi Jere, Nemi ja Kamu -sarjakuvat. Sarjakuvaosastolta löytyy myös jonkin verran japanilaista manga-sarjakuvaa kuten sarjoja Emma, Aron morsiamet, Dragon Ball, Kuroshitsuji sekä Yotsuba.


Lehdet

Nuorten osastolla on oma valikoima lehtiä, joita voi tulla selaamaan tai lainamaan. Osastolta löytyvät:

Aku Ankka
Anime
Demi
Goal
Hevoshullu
Hämähäkkimies
Karvinen
Koululainen
Systeri