Hyppää sisältöön

Lapset ja nuoret

Lapset ja nuoret ovat tärkeitä asiakkaita kirjastolle. Molemmille ikäryhmille löytyy omilta osastoiltaan kirjojen lisäksi paljon muutakin mukavaa lainattavaa. Jos et löydä etsimääsi tai kaipaat lukusuosituksia, niin henkilökunta auttaa mielellään!

Lisää vinkkejä löytyy kirjaston Aineistot-sivulta.

Kirjat

Kirjastostamme löytyy luettavaa kaikenikäisille ja -tasoisille lukijoille. Pienimmille on koskettelukirjoja, kuvakirjoja ja satuja. Lukemaan opetteleville löytyy kirjoja Tavutetut- ja Helppolukuiset -hyllystä. Kiemurahyllyn yhdellä puolella on romaaneja lapsille ja toisella puolella nuorille. Erillisistä hyllyistään löytyvät hevoskirjat, nuorten fantasia ja huumori. Omaksi hyllykseen on myös muodostunut nuoret aikuiset, eli Young Adult -genre. Nuorille aikuisille suunnatussa kirjallisuudessa käsitellään joskus aiheita, kuten aikuiseksi kasvamisen kipukohtia. Myös tietokirjoja, selkokirjoja, vieraskielistä kirjallisuutta ja runoja on tarjolla kaikille ikäryhmille.

Sarjakuvat

Nuorten osaston sarjakuvahyllystä löytyvät muun muassa perinteiset Aku Ankka, Lassi ja Leevi, Karvinen, Tintti, Lucky Luke ja Tenavat. Uudempaa sarjakuvaa edustavat esimerkiksi Jere, Nemi ja Kamu-sarjakuvat. Voit lainata kirjastosta myös japanilaista manga-sarjakuvaa, kuten Emma, Aron morsiamet, Dragon Ball ja Last Wars.

Äänikirjat

Kirjoja voi myös kuunnella! Sekä lasten että nuorten osastolla on oma hylly äänikirjalevyille. Sähköisiä e-äänikirjoja voi lainata Anders-kirjastojen e-kirjapalvelu Ellibsistä.

Nettisivuillamme on oma sivu Ellibsin esittelylle.

Kirjastolta löytyy myös lukemisesteisille tarkoitettuja Celian äänikirjoja. Fyysisten äänikirjojen lisäksi Celian äänikirjoja voi kuunnella Celian oman Pratsam Reader -sovelluksen kautta.

Celian äänikirjoista ja muista palveluista lukemisrajoitteisille saat lisätietoa Celian omilta sivuilta (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Musiikki

Nuorille ei ole erikseen omaa musiikkiosastoa, vaan nuorten kuuntelemien artistien tuotantoa löytyy aikuisten musiikkiosastolta. Lasten musiikkia voi lainata sekä CD-muodossa että nuotteina.

Elokuvat

Lapsille ja nuorille on omat elokuvahyllyt, joihin hankitaan elokuvia ja sarjoja sekä DVD- että blu ray -formaatissa. Elokuvien lainaamisessa noudatetaan niiden ikärajoja.

Pelit

Kirjastosta voi lainata sekä lautapelejä että konsolipelejä. Lautapeleissä painotus on lasten peleissä, konsolipelejä on eri ikäisille ja eri alustoille. Noudatamme pelien ikärajoja. Lautapelejä saa myös pelata kirjastossa ja konsolipelejä kirjaston pelihuoneessa.

Konsolipelien valikoimaan pääset tutustumaan verkkokirjasto Anders-Finnassa (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Lue lisää pelihuoneen valikoimasta ja säännöistä.

Lehdet

Nuorten osastolla on oma valikoima lehtiä, joita voit lukea kirjastossa tai lainata kotiin. Lehden uusinta numeroa ei voi lainata. Osastolta löytyvät seuraavat lehdet:

  • Aku Ankka
  • Apu Junior
  • Goal
  • Hevoshullu
  • Hämähäkkimies
  • Karvinen
  • Koululainen
  • Nuori Tex Willer