Hyppää sisältöön

Kouluille ja ryhmille

Jos ryhmänne haluaa tulla kirjastoon, ilmoittakaa siitä etukäteen niin voimme sopia aikatauluista. Voimme ottaa kerrallaan vastaan vain yhden ryhmän. Otamme mieluiten ryhmiä vastaan ennen kirjaston aukioloaikoja, mutta myös muut ajat ovat mahdollisia.

Varaathan vinkkauksen / kirjastonkäytön opetuksen hyvissä ajoin, eli vähintään paria viikkoa ennen toivottua ajankohtaa. Ohjattu toiminta, kuten vinkkaukset ja kirjastonkäyttö, sovitaan aina informaatikon kanssa. Jos ryhmä haluaa tulla vain lainaamaan, informaatikon ei välttämättä tarvitse olla paikalla ja käynnistä voi sopia kuka tahansa kirjaston henkilökunnasta.

Kirjasto tarjoaa ryhmille:

  • Kirjapakettien kokoaminen: Jos haluatte lainata kirjoja tietylle ikäryhmälle tai jostakin tietystä aihepiiristä (esimerkiksi avaruus, kotieläimet tai askartelu), voimme koota teille valmiin paketin lainattavaksi. Kirjat lainataan ryhmän kortille tai opettajakohtaiselle koulukortille, ja kortin omistaja huolehtii paketin noutamisesta.
  • Lukudiplomit: Kirjastossa on käytössä alakoululaisille ja yläkoululaisille suunnatut lukudiplomit. Alakoululaisten lukudiplomi on yhteinen kaikkien Anders-kirjastojen kanssa.

Alakoulun lukudiplomista löytyy lisätietoa sille varatulta nettisivulta.

Yläkoulun lukudiplomin ohjeet ja kirjalistat ovat omalla nettisivullaan.

  • Kirjavinkkausta koululla, kirjastolla tai etäyhteydellä: Aineisto kootaan opettajan toiveiden ja luokan lukutaidon mukaan. Vinkkauksessa voi olla esimerkiksi helppolukuisia kirjoja, tietokirjoja, runoja, dekkareita tai elokuvia.
  • Kirjastosuunnistukset ja kirjastonkäytön opetus: Tutustutaan kirjaston aineistoihin ja siihen, miten ne löytyvät kirjastosta. Nuoremmille tehtävärasteja, vanhemmille kirjastosuunnistusta. Kirjastokorttien hankinta.
  • Anders-verkkokirjaston käytön opetus tai/ja e-aineistoihin tutustuminen: Verkkokirjaston käyttöä voidaan harjoitella esim. koulun atk-luokassa tai kirjastossa. Opastukseen kuuluu tiedonhakutaitoja ja lainoista huolehtimista.
  • Kirjastovierailu ennen kirjaston aukeamista: Kirjaston henkilökunta on pääsääntöisesti paikalla klo 8 alkaen, joten voitte halutessanne tulla kirjastovierailulle ennen kirjaston aukeamista. Jos haluatte tulla kirjastoon ennen aukeamisaikaa, siitä on ilmoitettava etukäteen.

Ohjelmallisia kirjastokäyntejä ja muita yhteistyömuotoja voidaan suunnitella ja toteuttaa myös yhdessä!

Vielä: kirjaston seinillä on tilaa – haluaisiko ryhmäsi pitää taidenäyttelyn? Ota yhteyttä!

Yhteyshenkilö:
Mirjami Köyhäjoki
informaatikko
mirjami.koyhajoki@kannus.fi
puh. 044 4745 443