Kouluille ja ryhmille

Tämänhetkisten koronaviruksen takia annettujen ohjeiden mukaan koululuokat ja muut ryhmät ovat tervetulleita kirjastoon ja kirjaston väki saa käydä esimerkiksi koulussa vinkkaamassa. Tilanne voi kuitenkin muuttua nopeasti. Kirjastossa toimitaan aina voimassa olevien ohjeiden mukaan, joten sovittuja käyntejä voidaan joutua perumaan lyhyellä varoitusajalla. Sairaana kirjastoon ei saa tulla, eli esimerkiksi nuhaisten oppilaiden on parempi jäädä pois.

Kirjastossa on toistaiseksi käytössä riskiryhmien asiointi arkipäivisin klo 9-10. Silloin emme voi ottaa ryhmiä vastaan. Kirjaston henkilökunta on paikalla pääsääntöisesti klo 8 alkaen, joten ryhmät voivat sopia kirjastokäynnin aamuksi, ennen kuin kirjasto aukeaa kaikille asiakkaille.

 

Kirjasto tarjoaa:

  • Kirjapakettien kokoaminen: Kirjaston henkilökunta voi koota luokkaa tai muuta ryhmää varten kirjapaketin, jonka sisältö kootaan toiveiden mukaan. Kirjat lainataan esimerkiksi luokan omalle kortille. Kirjapaketin varaaja vastaa paketin hakemisesta.
  • Lukudiplomit: Kirjastossa on käytössä alakoululaisille ja yläkoululaisille suunnatut lukudiplomit. Alakoululaisten lukudiplomi on yhteinen kaikkien Anders-kirjastojen kanssa.

Alakoulun lukudiplomista löytyy lisätietoa sille varatulta nettisivulta.

Myös yläkoulun lukudiplomille on oma sivu.

 

Seuraavia palveluita tarjotaan, jos koronatilanne sen sallii:

  • Kirjavinkkausta esimerkiksi koululla tai kirjastolla: Yleistä tai tiettyyn teemaan tai aineistoon liittyvää (luonto, eläimet, dekkarit, klassikot, elokuvat, musiikki jne.)
  • Kirjastosuunnistukset ja kirjastonkäytön opetus kirjastolla: Tutustutaan kirjaston aineistoihin ja siihen, miten ne löytyvät kirjastosta. Nuoremmille tehtävärasteja, vanhemmille kirjastosuunnistusta. Kirjastokorttien hankinta.
  • Anders-verkkokirjaston käytön opetus tai/ja e-aineistoihin tutustuminen: Verkkokirjaston käyttöä voidaan harjoitella koulun atk-luokassa tai kirjastossa. Opastuksen kuuluu tiedonhakutaitoja ja lainoista huolehtimista.

 

Varaathan vinkkauksen tai kirjastokäynnin hyvissä ajoin, eli vähintään paria viikkoa ennen toivottua ajankohtaa. Käynnit suunnitellaan varaajan toiveiden ja tarpeiden mukaan, joten ota yhteyttä niin räätälöimme juuri sinun ryhmällesi sopivan kirjastokäynnin!

 

Vielä: kirjaston seinillä on tilaa – haluaisiko luokkasi pitää taidenäyttelyn? Ota yhteyttä!

 

Yhteyshenkilö:
Mirjami Köyhäjoki
informaatikko
mirjami.koyhajoki@kannus.fi
puh. 044 4745 443