Koululuokat ovat lämpimästi tervetulleita kirjastoon! Voitte tulla hakemaan pulpettikirjoja ynnä muuta luettavaa, tutustumaan kirjaston kokoelmiin ja opiskelemaan sekä muuten vain viettämään aikaa ja pelailemaan.

Jos et pääse luokkasi kanssa käymään kirjastossa, niin voit pyytää kokoamaan valmiin paketin kirjoja noudettavaksi kirjastosta. Kirjat lainataan opettajakohtaiselle koulukortille.

 

Kirjasto tarjoaa:

  • Kirjavinkkausta koululla tai kirjastolla: yleistä tai teemaan tai aineistoon liittyvää (luonto, eläimet, joulu, klassikot, tietokirjat sarjakuvat, elokuvat, musiikki jne.)
  • Kirjastosuunnistukset ja toiminnallinen kirjastonkäytön opetus Tutustutaan kirjaston aineistoihin ja miten ne löytyvät kirjastosta. Nuoremmille tehtävärasteja, vanhemmille kirjastosuunnistusta. Kirjastokorttien hankinta.
  • Anders-verkkokirjaston käytön opetus tai/ja e-aineistoihin tutustuminen koululla: verkkokirjaston käytön opiskelu onnistuu parhaiten koulun atk-luokassa tai tableteilla. Opastan tiedonhakutaitoja, lainoista huolehtimista sekä esittelen verkkokirjaston lukuvinkkejä. https://anders.verkkokirjasto.fi
  • Eetu-lukudiplomit kirjaston sivuilta osoitteesta: https://kirjasto.kannus.fi/lapsille/lukudiplomi Opettajan hyväksymä listojen ulkopuolinen kirjallisuus käy lukudiplomin suorittamiseen. Myös muunlaisia tehtäviä voi käyttää tai kerätä vain listaa luetuista. Diplomin voi suorittaa saman listan mukaisesti kahteen kertaan. Tällöin edellisen vuoden luettuja ei vain sisällytetä uuteen diplomiin.

Varaathan vinkkauksen / kirjastonkäytön opetuksen hyvissä ajoin. Mieluiten vähintään paria viikkoa aikaisemmin, mutta mitä aiemmin sen parempi.

Ohjelmallisia kirjastokäyntejä ja muita yhteistyömuotoja voidaan suunnitella ja toteuttaa myös yhdessä!

 

Vielä: kirjaston seinillä on tilaa – haluaisiko luokkasi pitää taidenäyttelyn? Ota yhteyttä!

 

Yhteyshenkilö:
Mirjami Köyhäjoki
informaatikko
mirjami.koyhajoki@kannus.fi
puh. 044 4745 443