Koululuokat ovat lämpimästi tervetulleita kirjastoon! Voitte tulla hakemaan pulpettikirjoja ynnä muuta luettavaa, tutustumaan kirjaston kokoelmiin ja opiskelemaan sekä muuten vain viettämään aikaa ja pelailemaan.

 

Kirjasto tarjoaa:

  • Kirjapakettien kokoaminen jonkin teeman mukaan. Jos haluatte lainata kirjoja jostakin tietystä aihepiiristä, voimme koota teille valmiin paketin lainattavaksi. Kirjat lainataan opettajakohtaiselle koulukortille.
  • Kirjavinkkausta koululla tai kirjastolla: yleistä tai teemaan tai aineistoon liittyvää (luonto, eläimet, joulu, klassikot, elokuvat, musiikki jne.)
  • Kirjastosuunnistukset ja toiminnallinen kirjastonkäytön opetus Tutustutaan kirjaston aineistoihin ja miten ne löytyvät kirjastosta. Nuoremmille tehtävärasteja, vanhemmille kirjastosuunnistusta. Kirjastokorttien hankinta.
  • Anders-verkkokirjaston käytön opetus tai/ja e-aineistoihin tutustuminen: verkkokirjaston käyttöä voidaan harjoitella koulun atk-luokassa tai kirjastossa. Opastuksen kuuluu tiedonhakutaitoja ja lainoista huolehtimista. Verkkokirjasto osoitteesta: https://anders.verkkokirjasto.fi
  • Kirjaston lukudiplomit alakouluille ja yläkoululle

 

Varaathan vinkkauksen / kirjastonkäytön opetuksen hyvissä ajoin, eli mieluiten vähintään paria viikkoa ennen toivottua ajankohtaa.

 

 

Ohjelmallisia kirjastokäyntejä ja muita yhteistyömuotoja voidaan suunnitella ja toteuttaa myös yhdessä! Otan mielelläni vastaan ehdotuksia.

 

Vielä: kirjaston seinillä on tilaa – haluaisiko luokkasi pitää taidenäyttelyn? Ota yhteyttä!

 

Yhteyshenkilö:
Mirjami Köyhäjoki
informaatikko
mirjami.koyhajoki@kannus.fi
puh. 044 4745 443