Hyppää sisältöön

Kolme sotaa, kaksi kapinaa, neljä linnareissua – vieraana Jussi Niinistö 10.10. klo 18

Aleksis Kiven ja Suomalaisen kirjallisuuden päivänä 10.10. klo 18 kirjailijavieraaksi kirjastoon tulee kaupunginjohtaja, historiantutkija ja kirjailija Jussi Niinistö. Hän kertoo 2021 ilmestyneestä kirjastaan Paavo Susitaival: Kolme sotaa, kaksi kapinaa ja neljä linnareissua.

Paavo Susitaival ehti liki vuosisadan mittaisen elämänkaarensa (1896-1993) aikana olla poikkeuksellisen monessa mukana. Hän oli todellinen Suomen nykyhistorian viimeinen mohikaani: viimeinen elossa ollut aktivisti, jääkärivärväri, vapaussodan komppanianpäällikkö, suojeluskuntapiirin piiripäällikkö, Mäntsälän kapinan johtohahmo, IKL:n kansanedustaja, talvisodan rintama- ja jatkosodan rykmentinkomentaja. Lisäksi Susitaival oli tuottelias kirjailija, joka tunnettiin myös kekkosvastaisena toisinajattelijana.

Parhaiten mies muistetaan IKL:n kansanedustajana, joka talvisodan sytyttyä lähti rintamalle ja johti Ryhmä Suden legendaariseen voittoon Suomussalmella. Jatkosodan hyökkäysvaiheessa Susitaival komensi Jalkaväkirykmentti 29:ä Petroskoin valtaukseen asti.

Tapahtuma on osa Kannuksesta kansien väliin -sarjaa. Kirjailijavierailuiden sarja esittelee korona-aikana 2020-21 julkaistua kirjallisuutta joka kuukauden toinen maanantai klo 18 alkaen. Tervetuloa kuuntelemaan kannuslaisten kirjoittamista ja / tai Kannuksesta kertovista kirjoista!