Kotiseutukokoelma

Pääkirjastossa sijaitsevaan kotiseutukokoelmaan kerätään alueen kirjailijoiden tuottamaa tai alueelle sijoittuvaa kauno- ja tietokirjallisuutta, sekä muuta paikallista aineistoa. Alueen kirjailija on, jos on syntynyt alueella ja sen lisäksi asunut täällä huomattavan osan elämästään. Jos kirjailija on asunut alueella lyhyen aikaa, kokoelmaan otetaan vain ne teokset jotka on julkaistu täällä tai johon alueella asuttu aika on merkittävästi vaikuttanut. Tietoa paikallisista kirjailijoista löytyy Kirjasammon sivuilta: Kirjasammon kotimaiset kirjailijat maakunnittain.

Kotiseutukokoelma sisältää kirjojen lisäksi nuotteja, LP-levyjä, DVD-levyjä, C-kasetteja, CD-äänilevyjä, VHS-kasetteja, kuvia, lehtiä sekä lehtileikkeitä. LP-levyt ja C-kasetit on digitoitu myös CD-äänilevyiksi, joita voi kuunnella kirjaston musiikkiosastolla. Kirjastolla on asiakkaiden käytössä rauhallinen tutkijanhuone, jonka voi varata kirjaston asiakaspalvelusta. Tutkijanhuoneesta löytyy laitteisto kasettien ja LP-levyjen kuuntelemiseen.

Kotiseutukokoelman aineistoa ei anneta kotilainaan, mutta olet lämpimästi tervetullut tutustumaan aineistoon kirjastossa! Joistakin teoksista löytyy lainattava kappale esimerkiksi aikuisten osastolta.

 

Kotiseutukokoelman aineistoa koteloissa ja mapeissa (PDF)

Kotiseutukokoelman digitoidut LP-levyt ja C-kasetit (PDF)

 

Hyödyllisiä linkkejä historiasta kiinnostuneille:

 

Arkistolaitoksen Digitaaliarkisto

Kansalliskirjaston digitoituja aikakausilehtiä

Kansalliskirjaston Historiallinen sanomalehtikirjasto (Suomessa vuosina 1771-1910 ilmestyneitä sanomalehtiä)

Puolustusvoimien SA-kuva-arkisto ”Etulinjasta kotirintamalle 1939-1945”

Suomen sukuhistoriallisen yhdistyksen (SSHY) sivusto (mm. rippi- ja kirkonkirjoja paikkakunnittain)