Hyppää sisältöön

Aineistot

Voit lainata kirjastosta lukemattomien kirjojen lisäksi paljon muutakin materiaalia! Kaikilla Anders-kirjastoilla on yhteinen kokoelma. Jos toivomaasi aineistoa ei ole Kannuksen kirjastossa, voi tehdä siihen maksuttoman varauksen. Muista Anders-kirjastoista varattu aineisto kuljetetaan seutulainana Kannukseen aina keskiviikkoisin. Jos aineistoa ei saa seutulainana mistään muusta Anders-kirjastosta, sen voi tilata maksullisena kaukolainana.

Jos haluat ehdottaa jotain aineistoa hankittavaksi, lähetä sähköpostia osoitteeseen kannus.kirja@kannus.fi

Toteutamme pyyntöjä mahdollisuuksien mukaan.

Kotiseutukokoelma

Kotiseutukokoelma sijaitsee pääkirjastossa. Kotiseutukokoelmaan kerätään alueen kirjailijoiden teoksia sekä alueelle sijoittuvaa kirjallisuutta ja muuta aineistoa.

Alueen kirjailija on, jos on syntynyt alueella ja sen lisäksi asunut täällä huomattavan osan elämästään. Jos kirjailija on asunut alueella lyhyen aikaa, kokoelmaan otetaan vain ne teokset jotka on julkaistu täällä tai johon alueella asuttu aika on merkittävästi vaikuttanut. Kirjasampo on koonnut sivuileen listoja eri alueiden kirjailijoista.

Pääset tutustumaan Kirjasammon kotimaisten kirjailijoiden listoihin tästä linkistä (aukeaa uuteen välilehteen).

Kotiseutukokoelma sisältää kaunokirjallisuuden ja tietokirjojen lisäksi nuotteja, LP-levyjä, DVD-levyjä, C-kasetteja, CD-äänilevyjä, VHS-kasetteja, kuvia, lehtiä sekä lehtileikkeitä. LP-levyt ja C-kasetit on digitoitu myös CD-äänilevyiksi, joita voit kuunnella kirjaston musiikkiosastolla tai tutkijanhuoneessa.

Kotiseutukokoelman aineistoa ei anneta kotilainaan, mutta olet lämpimästi tervetullut tutustumaan aineistoon kirjastossa! Kirjasto on hankkinut joistakin teoksista tuplakappaleen, jonka voit lainata kotiin.

Elokuvat

Elokuvakokoelmasta on pyritty tekemään mahdollisimman monipuolinen, joten länsimaisten uutuuksien ohella kirjastosta voi lainata vanhoja klassikkoja, eurooppalaista ja aasialaista elokuvaa sekä dokumentteja. Voit lainata myös TV-sarjoja. Katsottavaa löytyy niin aikuisille, nuorille kuin lapsillekin. Noudatamme elokuvien ikärajoja. Elokuvia löytyy sekä DVD- että Blu-Ray -muodoissa. Kotiseutukokoelmaa lukuun ottamatta VHS-kasetit ovat poistuneet kokoelmasta.

Pelit

Voit lainata kirjastosta sekä lautapelejä että konsolipelejä. Lautapeleissä painotus on lasten peleissä. Konsolipelejä on eri ikäisille ja eri alustoille. Noudatamme pelien ikärajoja.

Konsolipelien valikoimaan pääset tutustumaan verkkokirjasto Anders-Finnassa (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Musiikki ja nuotit

Musiikkiosastoltamme löytyy laaja valikoima eri musiikin tyylilajien CD-levyjä sekä opetuskirjoja ja nuotteja useille eri instrumenteille. Osastolta löytyy myös muusikoiden elämäkertoja, konserttitallenteita ja karaokelevyjä. LP-levyjä ja C-kasetteja ei enää kokoelmasta löydy muutamia erikoistapauksia lukuun ottamatta.

Äänikirjat

Kirjastollamme on laaja valikoima äänikirjoja kaikille ikäryhmille. Voit lainata äänikirjoja sekä CD- että MP3-muodoissa.

Sähköisiä e-äänikirjoja voit lainata Anders-kirjastojen e-kirjapalvelu Ellibsistä.

Nettisivuillamme on oma sivu Ellibsin esittelylle.

Kirjastolta löytyy myös lukemisesteisille tarkoitettuja Daisy-äänikirjoja. Voit kuunnella Daisy-äänikirjoja tietokoneella, MP3-levyjä toistavalla CD-soittimella tai Daisy-äänikirjojen omalla kuuntelulaitteella. Daisy-äänikirjoja tuottaa valtion erikoiskirjasto Celia.

Celian äänikirjoista ja muista palveluista lukemisrajoitteisille saat lisätietoa Celian omilta sivuilta (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

E-kirjat

Anders-kirjastojen Ellibs-palvelusta voi lainata esimerkiksi tablettilaitteen näytöltä luettavia e-kirjoja.

Nettisivuillamme on oma sivu Ellibsin esittelylle.

Liikuntavälineet

Kannuksen kirjastossa on kolme lainattavaa frisbeegolf-kiekkolaukkua. Jokaisessa laukussa on kolme eri matkan kiekkoa. Anders-kirjastoilla on paljon muitakin lainattavissa olevia liikuntavälineitä, kuten esimerkiksi pilatesrulla, nilkkapainot, lumikengät ja askelmittari. Voit varata liikuntavälineitä ilmaiseksi jostain toisesta Anders-kirjastosta. Varatut liikuntavälineet kuljetetaan Kannukseen kirjastojen seutukuljetuksen mukana.

Anders-kirjastojen liikuntavälinevalikoimaa pääset selaamaan verkkokirjasto Anders-Finnassa (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Kannuksessa on neljä lapsiperheille suunnattua liikuntavälinekassia, joissa on esim. pomppukoira, askeltikkaat, purkkijalat ja ruutuhyppelymatto. Kassien laina-aika on kaksi viikkoa, eikä niitä voi varata tai uusia. Liikuntavälinekassit voi lainata vain Kannuksen kirjastosta ja ne on myös palautettava sinne. Jos haluat tietää ovatko liikuntavälinekassit paikalla, voit tarkistaa niiden tilanteen verkkokirjastosta hakusanalla ”liikuntavälinekassi”. Verkkokirjastosta näet myös kaikkien liikuntavälinekassien sisällön.

Kausikortit

Kirjastossa ei tällä hetkellä ole lainattavia kausikortteja.