Aineistot

Voit lainata kirjastosta lukemattomien kirjojen lisäksi paljon muutakin materiaalia! Kaikilla Anders-kirjastoilla on yhteinen kokoelma. Jos toivomaasi aineistoa ei ole Kannuksen kirjastossa, voi tehdä siihen maksuttoman varauksen. Muista Anders-kirjastoista varattu aineisto kuljetetaan seutulainana Kannukseen aina keskiviikkoisin. Jos aineistoa ei saa seutulainana mistään muusta Anders-kirjastosta, sen voi tilata maksullisena kaukolainana.

Jos haluat ehdottaa jotain aineistoa hankittavaksi, lähetä sähköpostia osoitteeseen kannus.kirja@kannus.fi

Toteutamme pyyntöjä mahdollisuuksien mukaan.

Elokuvat

Elokuvakokoelmasta on pyritty tekemään mahdollisimman monipuolinen, joten länsimaisten uutuuksien ohella kirjastosta voi lainata vanhoja klassikkoja, eurooppalaista ja aasialaista elokuvaa sekä dokumentteja. Voit lainata myös TV-sarjoja. Katsottavaa löytyy niin aikuisille, nuorille kuin lapsillekin. Noudatamme elokuvien ikärajoja. Elokuvia löytyy sekä DVD- että Blu-Ray -muodoissa. Kotiseutukokoelmaa lukuun ottamatta VHS-kasetit ovat poistuneet kokoelmasta.

Pelit

Voit lainata kirjastosta sekä lautapelejä että konsolipelejä. Lautapeleissä painotus on lasten peleissä. Konsolipelejä on eri ikäisille ja eri alustoille. Noudatamme pelien ikärajoja.

Konsolipelien valikoimaan pääset tutustumaan verkkokirjasto Anders-Finnassa (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Musiikki ja nuotit

Musiikkiosastoltamme löytyy laaja valikoima eri musiikin tyylilajien CD-levyjä sekä opetuskirjoja ja nuotteja useille eri instrumenteille. Osastolta löytyy myös muusikoiden elämäkertoja, konserttitallenteita ja karaokelevyjä. LP-levyjä ja C-kasetteja ei enää kokoelmasta löydy muutamia erikoistapauksia lukuun ottamatta.

Äänikirjat

Kirjastollamme on laaja valikoima äänikirjoja kaikille ikäryhmille. Voit lainata äänikirjoja sekä CD- että MP3-muodoissa.

Sähköisiä e-äänikirjoja voit lainata Anders-kirjastojen e-kirjapalvelu Ellibsistä.

Nettisivuillamme on oma sivu Ellibsin esittelylle.

Kirjastolta löytyy myös lukemisesteisille tarkoitettuja Daisy-äänikirjoja. Voit kuunnella Daisy-äänikirjoja tietokoneella, MP3-levyjä toistavalla CD-soittimella tai Daisy-äänikirjojen omalla kuuntelulaitteella. Daisy-äänikirjoja tuottaa valtion erikoiskirjasto Celia.

Celian äänikirjoista ja muista palveluista lukemisrajoitteisille saat lisätietoa Celian omilta sivuilta (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

E-kirjat

Anders-kirjastojen Ellibs-palvelusta voi lainata esimerkiksi tablettilaitteen näytöltä luettavia e-kirjoja.

Nettisivuillamme on oma sivu Ellibsin esittelylle.

Liikuntavälineet

Kannuksen kirjastossa on kolme lainattavaa frisbeegolf-kiekkolaukkua. Jokaisessa laukussa on kolme eri matkan kiekkoa. Anders-kirjastoilla on paljon muitakin lainattavissa olevia liikuntavälineitä, kuten esimerkiksi pilatesrulla, nilkkapainot, lumikengät ja askelmittari. Voit varata liikuntavälineitä ilmaiseksi jostain toisesta Anders-kirjastosta. Varatut liikuntavälineet kuljetetaan Kannukseen kirjastojen seutukuljetuksen mukana.

Anders-kirjastojen liikuntavälinevalikoimaa pääset selaamaan verkkokirjasto Anders-Finnassa (linkki aukeaa uuteen välilehteen).

Kausikortit

Kirjastossa ei tällä hetkellä ole lainattavia kausikortteja, koska Uran pesiskausi on päättynyt. Jos kausikorttitoiminta jatkuu jossain muodossa, siitä ilmoitetaan tällä sivulla ja kotisivujen Ajankohtaista-osiossa.